diumenge, 25 de gener del 2015

Fito & Fitipaldis


Fito& Fitipaldis

 


Fito & Fitipaldis
Fito és en realitat Adolfo Cabrales, nascut a Bilbao l’any 1966.
De sempre li va agradar el rock and roll i l’any 1989 va fundar el grup Platero y Tú. La banda es va convertir en un referent del rock clàssic cantat en castellà a l’estil d’AC/DC o Rolling Stones i es desmarcava del Rock radical basc que estava molt de moda.
Eren anys de gravar molts albums, concerts multitudinaris, molta carretera i molt rock and roll. Fito tenia però, alters inquietuds i tenia composades cançons amb influència d’altres estils com el rockabilly, el rythm & blues, el swing o el jazz. Per això, creà l’any 1998, el grup paral•lel Fito y los Fitipaldis. L’any 2001. però es van disoldre els Platero y Tú i Fito es volcà totalment en els Fitipaldis. A partir de llavors la seva carrera va crèixer fins arribar a dalt de tot. Aconseguiren diversos àlbums nº1, premis musicals com els Ondas i reconeixements personals a Fito com el de Persona Ilustre de que li concedí l’Ajuntamentde Bilbao, col•laboracions de la talla d’Andrés Calamaro o Los Secretos, i molts, molts concerts importants. En definitiva un grup que ho està fent bé, toquen una música que està interpretada amb qualitat i comercialment tenen la sort que agrada a molta gent. Què més es pot demanar?
Més info a http://www.fitoyfitipaldis.com
Soldadito Marinero
L’any 2003 Fito & Fitipaldis editen Lo más lejos a tu lado, el seu tercer disc d’estudi. Les ràdios comencen a punxar sense parar cançons com La casa por el tejado o aquesta Soldadito Marinero que es va convertir en el primer èxit de masses dels Fitipaldis. El disc suposà la consagració definitiva de la banda i la confirmació de la popularitat de Fito. L’àlbum aconseguí Doble Disc de Platí per vendre 200.000 còpies.
Un tema tranquil que per cert si poseu atenció a la lletra ens ajuda a recordar, que no s’ha de valorar a les persones pel que tenen sinò pel que són. Bona setmana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada